Algemene informatie

Algemene informatie

Algemene informatie

Uw Gezonde Praktijk voor Fysiotherapie, Ergotherapie en Diëtetiek 

Welkom bij Praktijk de Wiel

Praktijk de Wiel is al 31 jaar een vooruitstrevende en moderne praktijk voor Fysiotherapie, Ergotherapie en Diëtetiek. Als team staan we voor deskundige, persoonlijke en professionele begeleiding.

Praktijk de Wiel heeft drie locaties en is gevestigd in Schoonrewoerd, Culemborg en Leerdam. Op onze locaties wordt nauw samen gewerkt met de aanwezige disciplines: huisartsenpraktijkdewiel.nl ; logopediekinderpraktijk ; beleef en leer remedialteaching

Met en zonder verwijzing!

Uw huisarts of specialist kan u doorverwijzen voor fysiotherapie, ergotherapie of diëtetiek, maar u kunt ook zonder verwijzing bij ons terecht. Als u (volgens uw arts) aan huis behandeld moet worden, is er wel een verwijzing van een arts nodig.

Zekerheid over Kwaliteit

Al onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en dietisten staan ingeschreven in een Kwaliteitsregister.  Om onze kwaliteit nog verder te verbeteren zijn zij allemaal gespecialiseerd in één of meerdere richtingen.

Specialisaties binnen de praktijk

– Kinderfysiotherapie
– Kinderfitness
– Manuele therapie
– Dry Needling
– Diëtetiek bij verstandelijk gehandicapten
– Hoofd-, kaak- en aangezichtspijn (Crafta)
– Handfysiotherapie
– Bedrijfsfysiotherapie
– Ergotherapie
– Kinderergotherapie
– Sportfysiotherapie
– Oedeemfysiotherapie
– Therapeutisch elastische kousen
– Oncologiefysiotherapie
– Hersteltraining en kanker
– Medische Fitness
– Geriatriefysiotherapie (voor ouderen)
– Neurologische revalidatie
– Looptraining bij vaatproblemen (Claudicationet)
– Rugteam
– Schouderteam
– Knieteam

algemene-1

De specialisten in beweging en gezonde levensstijl

U kunt bij onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of uw klachten of problemen  zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen u graag.

De fysiotherapeut/ergotherapeut/diëtist spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op. Samen met u proberen wij deze problemen op te lossen of zoveel mogelijk te beperken.

Ook voor preventief advies en voorlichting kunt u bij ons komen. Bijvoorbeeld als u weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten of afvallen.

Onze aanpak

Voor uw eerste afspraak neemt u het volgende mee:

– Geldig legitimatiebewijs
– Grote handdoek ( bij fysiotherapie)
– Medicijnlijst
– Smartphone of tablet, indien u die heeft
– Verwijsbrief van een arts (indien aanwezig)

Tijdens de eerste afspraak brengen we uw klachten in beeld. We voeren een gesprek met u, we doen zo nodig een lichamelijk onderzoek en u wordt verzocht enkele vragenlijsten in te vullen.

We bespreken met u de resultaten van het onderzoek en stellen samen een behandelplan op. U krijgt ook oefeningen/adviezen mee, die u thuis kunt opvolgen. Als blijkt dat we extra informatie nodig hebben, nemen we contact op met uw arts. Uiteraard vragen we hiervoor uw toestemming.

Informatie of aanmelding

Wilt u een afspraak maken of hebt u vragen? Bel of mail dan naar ons, telefonisch bij voorkeur tussen 08.30 -13.00 uur. U bent van harte welkom in één van onze praktijken van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur en in Leerdam ook op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.