Tapen bij hooikoorts bij Praktijk de Wiel

Tapen bij hooikoorts

Tapen bij hooikoorts

Afspraak fysio

Tapen bij hooikoorts bij Praktijk de Wiel

Hooikoorts tape wordt bij Praktijk de Wiel succesvol toegepast. De tape op de rug zorgt er voor dat de klachten ten gevolge van hooikoorts milder worden of zelfs verdwijnen.
Het pollenseizoen loopt van ongeveer maart tot en met oktober, met meestal een piek in mei en juni als de grassen in bloei staan. Door grassen, bomen, planten en bloemen kunnen er allergische klachten ontstaan aan de luchtwegen en slijmvliezen. Dit komt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel.

Wat doet de tape bij hooikoorts

De tapetechniek is ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeuten Ralph en Malte Gericke. De tape wordt op een speciaal deel van de rug geplakt. Deze ruggenwervels oftewel segmenten staan in verbinding met het parasympatische zenuwsysteem en specifiek het deel dat de bronchiën, longen en pleurae innerveert. Door dit deel te beïnvloeden met tape treedt er een minder heftig reactie op van het lichaam. Hierdoor kan je minder heftig reageren op de invloed van stuifmeel en pollen.

De resultaten die wij hebben ervaren

Tientallen hooikoortspatiënten welke aan het begin of tijdens het hooikoortsseizoen met deze tapetechniek in onze praktijk behandeld zijn, hebben minder tot geen last meer van de eerder genoemde symptomen. Het effect moet na het tapen na enkele dagen direct merkbaar zijn. Echter zijn er ook mensen die er geen baat bij hebben, er zijn geen nadelige effecten of bijwerkingen bekend.

Vergoeding

Om je in te laten tapen voor hooikoorts rekenen wij een reguliere behandeling fysiotherapie.

tape hooikoorts

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie