Behandeling van langdurige coronaklachten bij Praktijk de Wiel

Behandeling van langdurige coronaklachten bij Praktijk de Wiel

Behandeling van langdurige coronaklachten bij Praktijk de Wiel

Langdurige nasleep corona-klachten; een onderbelicht probleem

De langdurige nasleep van corona treft vooral 20-60 jarigen. Zij kunnen ingrijpende klachten ervaren zoals: vermoeidheid, spierzwakte, moeite met het geheugen, concentratie, omgaan met prikkels en onbedoelde gewichtsafname (of juist toename).
Vorige week plaatste het AD een artikel over. Uit onderzoek van deze site blijkt dat fysiotherapeuten minstens 28.000 gevallen onder behandeling hebben. Huisartsenvereniging NHG schat het aantal tot nu toe op 40.000, en dan moeten de mensen uit de tweede golf grotendeels nog komen.
Lees in het artikel ook de interviews met 3 jonge, sportieve, voorheen perfect gezonde mensen wiens leven hierdoor op zijn kop staat. https://www.ad.nl/…/tienduizenden-jonge-gezonde-mensen…/
Een revalidatietraject na covid kan bij deze klachten van grote meerwaarde zijn om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Bij Praktijk de Wiel wordt u behandeld in een multidisciplinair team wat bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten en een diëtist. Zo is er naast het opbouwen van conditie en kracht, ook aandacht voor extreme vermoeidheid, voeding, energieverdeling, ademhalingsoefeningen en mentale aspecten. Met een verwijzing van de huisarts kunt u zich bij ons aanmelden voor het revalidatietraject.
https://www.praktijkdewiel.nl/revalidatie-na-covid-19/
Publicatiedatum: 17-02-2021


Terug naar overzicht