Wat is handtherapie (handfysiotherapie of handergotherapie)?

Handtherapie

Handtherapie

Afspraak fysio

Wat is handfysiotherapie of handergotherapie?

Handfysiotherapie of handergotherapie is speciaal gericht op de revalidatie/behandeling van letsels aan hand(en), vingers, duim en pols(en). Dit is soms na een operatie.

Het is gericht op het opheffen of verminderen van pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen of krachtverlies zodat je jouw hand(en) zo optimaal mogelijk kunt gebruiken. Handfysiotherapie of handergotherapie is erop gericht om mensen hun zelfstandigheid terug te geven zodat je weer werk in huis of buitenshuis kan doen, een hobby kunt oppakken en/ of weer kunt gaan sporten. Bij de behandeling van de klachten werken onze handfysiotherapeut Carien Schmidt-Pinkster en onze handergotherapeut Jesse Visser vaak samen aan herstel.

 

Handtherapie Praktijk de Wiel

Wanneer handfysiotherapie of handergotherapie?

De letsels en aandoeningen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid kunnen op verschillende manieren zijn ontstaan door:

Behandeling van klachten bij handtherapie?

Onze handfysiotherapeut onderzoekt de klachten en stelt samen met jou een behandelplan op voor handtherapie. Behandelingsmogelijkheden zijn:

De behandeling voor de handfysiotherapeut of handergotherapeut vindt meestal plaats in onze praktijk. Onze praktijk beschikt over volledig uitgeruste behandelruimten. Handfysiotherapie of handergotherapie is vaak een langdurig en intensief traject, waarbij jouw medewerking en inzet van groot belang is. Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de therapie variëren.

spalk praktijk de wiel handspalk op maat praktijk de wiel

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of de klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie