Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen

Als je kind op de basisschool zit, wordt hij/zij regelmatig gecontroleerd door een schoolarts. Die houden bij hoe je kind groeit in lengte, maar ook in gewicht. De groei en het gewicht van je kind wordt dus goed in de gaten te houden. (Is de controle door de arts al een tijdje geleden? Kijk dan met behulp van het BMI of jouw kind een gezond gewicht heeft). Maar wat nou als je kind aan de zware kant is of dreigt te raken. Waar kan je als ouder op letten om overgewicht bij je kind te voorkomen of te verminderen?

(lees hier als het gewicht van je kind juist laag is voor de lengte of als je kind onbedoeld afvalt)

Moet je kind afvallen?

Kinderen mogen GEEN dieet, maar het is belangrijk dat je kind groeit naar een gezonde gewicht. Het is niet aan te raden om op eigen houtje je kind te laten lijnen. Kinderen hebben namelijk alle voedingsstoffen nodig om goed te groeien. Vraag daarom advies kinderdiëtist. Ook bij twijfels of vragen over het gewicht van je kind kan je altijd terecht bij de diëtist.

Behandeling

In het eerste gesprek maak je kennis met de diëtist en vertel je hoe je op dit moment eet, drinkt en beweegt. Samen gaan we op zoek naar een passende voedingsadviezen die jou gaan helpen om te groeien naar een gezond gewicht. In de vervolggesprekken werken wij aan alle hobbels die je onderweg tegen kan komen bij een gezondere leefstijl. Bij iedereen zijn deze hobbels anders. Zo kunnen wij het gaan hebben over suikerklontjes, verveling, drinken, beweging, emotie eten, stiekem eten, hoofdhonger enzovoort..

Locaties

De diëtist van Praktijk de Wiel is werkzaam op al onze locaties. Je kan een afspraak inplannen bij de diëtist in Leerdam, Schoonrewoerd en Culemborg. Als het (door medische omstandigheden) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan kan de diëtist bij je thuis komen. Daarnaast is het altijd mogelijk het gesprek via een videoconsult te houden.

Vergoeding

Diëtetiek wordt 3 uur per jaar vergoed door jouw zorgverzekering uit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden extra diëtetiek. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen bij het bezoeken van een diëtist.

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie