Oefentherapie Cesar/Mensendieck – Praktijk de Wiel

Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Oefentherapie Cesar/Mensendieck

Afspraak fysio

Wat is Oefentherapie?

Oefentherapie helpt je om een gezonde houding
aan te leren en beter en soepel te bewegen. 
Een behandeling bij de oefentherapeut voorkomt, verlicht en verhelpt lichamelijke klachten die ontstaan door bijvoorbeeld blessures, stress, ziekte of spanning.

Hoe helpt de oefentherapeut jou?

Samen met de oefentherapeut ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten. De oefentherapeut kijkt naar hoe jij staat en beweegt, hoe je je voelt en naar je dagelijkse activiteiten. Je maakt samen een behandelplan, gebaseerd op wat jij belangrijk vindt, je hulpvraag, je doelen en situatie. Je leert wat je zelf kunt doen om klachten te voorkomen of aan te pakken. Je wordt sterker, fitter en veerkrachtiger.

Wat houdt de behandeling bij de oefen­therapeut in?

Tijdens de intake brengt de oefentherapeut je persoonlijke situatie, dagelijkse activiteiten en je bewegingsmogelijkheden uitgebreid in kaart. Het behandeltraject sluit zoveel mogelijk aan op jouw hulpvraag, waar mogelijk en gewenst in overleg met je (huis)arts of andere betrokken zorgverleners.

Samen nemen we alle invloedsfactoren onder de loep.

De oefentherapeut onderzoekt samen met jou welke wisselwerking er bestaat tussen jouw gezondheidsklachten en je leefstijl en dagelijkse bezigheden. Je krijgt uitleg, oefeningen, advies en tips voor het verbeteren van houding en manier van bewegen en leert je eigen lijf beter kennen. Optimaal bewegen, ook op de lange termijn, is het doel.

Jij speelt een actieve rol in de behandeling

Samen met jou bepaalt de oefentherapeut het behandeldoel. In de behandeling sta jij steeds centraal, niet de klacht of de aandoening. De oefentherapeut concentreert zich vooral jouw mogelijkheden en betrekt je actief bij de behandeling. Voor langdurig resultaat is het belangrijk dat je de oefeningen ook thuis doet. Jouw oefentherapeut helpt je hierbij door je instructies en/of oefenmaterialen mee te geven. De oefeningen sluiten aan op je dagelijkse activiteiten: thuis, op je werk, bij je hobby en bij het sporten. Zo kun je de oefeningen makkelijk inpassen in je dagelijks leven en is de kans dat de klachten wegblijven groot.