Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Uw Gezonde Praktijk voor Fysiotherapie, Ergotherapie en Diëtetiek

Kinderfysiotherapie

Bij sommige kinderen is er sprake van een vertraagde of afwijkende lichamelijke ontwikkeling. Dit kan het gevolg zijn van een probleem met de zintuigen, organen, het zenuwstelsel, spieren of botten. Het kan ook komen door een gebrek aan motorische ervaring. Soms is de oorzaak niet aanwijsbaar.

Wanneer helpt kinderfysiotherapie

kinderfysiotherapie

Trainingen

Kinderen kunnen bij de kinderfysiotherapeut ook trainen in groepje. Zo wordt het leuker en gezelliger om het oefenen langere tijd vol te houden. Kinderen ervaren ook steun aan elkaar als ze merken dat er ook andere kinderen zijn die bijvoorbeeld rugklachten hebben of minder fit zijn.

In alle leeftijdscategorieën zijn er groepstrainingen mogelijk:

Samenwerking

Op onze drie locatiesis er vaak samenwerking met andere disciplines. Regelmatig komt het voor dat samengewerkt wordt met:

Samen met bijvoorbeeld Sportbalans in Culemborg zijn er groepen voor kinderen met overgewicht en  groepen voor kinderen met problemen met bewegen (Gym extra, 6-9 jaar).

kinderfysiotherapie2

Vergoeding

Kinderfysiotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekering uit de basisverzekering. Komt u zonder verwijzing van een arts dan worden er maximaal 18 behandelingen vergoed. Heeft u een verwijzing van een arts en heeft uw kind een chronische indicatie (voorkomend op de wettelijke lijst van chronische indicaties) dan worden behandelingen kinderfysiotherapie onbeperkt vergoed.
Ook zijn er veel aanvullende verzekeringen waaruit kinderfysiotherapie wordt vergoed.

Andere partners

In Culemborg werkt onze praktijk samen met medisch kinderdagverblijf ‘de Sterren’ van Syndion. Hier behandelen wij kinderen van 0-5 jaar met diverse vormen van ontwikkelingsachterstand.

Verder werken wij in Culemborg samen met Syndion, SKPC en LogopedieKinderpraktijk in Jolie Plus. Jolie Plus is een regulier kinderdagverblijf waar extra zorg, behandeling, opvang en onderzoek mogelijk is voor kinderen met diverse problemen in hun gezondheid of ontwikkeling. Zo hoeven kinderen niet ver te reizen om goede zorg te krijgen, dicht bij huis.

Training Teach the Teacher – basisonderwijs from Praktijk De Wiel on Vimeo.