Wat kan sportfysiotherapie voor jou betekenen?

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Afspraak fysio

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen?

Wat kan sportfysiotherapie voor jou betekenen?

Je vindt hier informatie over wat een (sport)fysiotherapeut voor je kan betekenen. Uiteraard kan hij (of zij) je bijstaan wanneer je een blessure hebt. Een sportfysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van je training, over schoenen en braces of hij helpt je bij de keus van een sport die bij jou past.

Sportfysiotherapeuten

Tim Schouten en Carien Schmidt zijn onze specialisten in het begeleiden van sporters.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

Een fitheid- en conditietest maakt  duidelijk hoe fit je bent. Ben je niet erg fit, wanhoop dan niet! Je bent immers op het juiste adres om fitter te worden. Want dat is de volgende stap!

Mocht je bijvoorbeeld ook naar onze diëtist willen, dan stemmen de (sport)fysiotherapeut en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.

Sporters – advies en begeleiding

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten?

Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor aan de sportfysiotherapeut en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt.

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding zorgen daarvoor.

Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure na verwijzing door de arts. Maar hij adviseert je ook hoe je tijdens deze lastige periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

Is je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan heeft de sportfysiotherapeut een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Sportclubs – adviezen en begeleiding

Ook kunnen sportclubs ons inschakelen om adviezen en uitleg te geven aan trainers/coaches.
Op de club, tijdens trainingen of tijdens een workshop kunnen we ook uw clubleden en hun trainers/coaches adviseren.

Klik hieronder voor onze sportkeuringen en adviesmogelijkheden voor sporters en sportclubs:

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie