Wat is Geriatrie fysiotherapie of een geriatriefysiotherapeut?

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Afspraak fysio

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen belemmeringen of klachten ervaren in het dagelijks leven. Ze komen dan onder behandeling van een fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

Wat doet de geriatriefysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen, vaak met een hoge leeftijd. Deze ouderen hebben regelmatig een complexe gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om jongere mensen die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Onze geriatrie fysiotherapeut Martine de Kruijf werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten krijgen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut komt vaak bij de mensen thuis, maar de mensen kunnen ook oefenen in de praktijk. Eventueel kunnen zij ook samen met andere ouderen oefenen. Dit kan in onze eigen oefenzalen of in de sportschool; altijd onder begeleiding van een of meerdere fysiotherapeuten.

Onze geriatriefysiotherapeut werkt samen met andere disciplines zoals onze ergotherapeuten, diëtist, thuiszorg , huisarts en eventueel logopedisten. Klik hier om meer te lezen over ons geriatrieteam.

 

Geriatrie fysiotherapie Praktijk de Wiel


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of de klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie