Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hierdoor regelmatig onder behandeling van een fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare oudere, vaak met een hoge leeftijd. Deze ouderen hebben regelmatig een complexe gezondheidsproblematiek.

geriatrie-fysiotherapie

 

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om jongere mensen die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Onze geriatrie fysiotherapeut Martine de Kruijf werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten krijgen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Onze geriatrie fysiotherapeut werkt met andere,  ook in ouderen gespecialiseerde: fysiotherapeuten Colette en Tim , onze ergotherapeut Gianna en onze dietist Iris samen in het geriatrie team.

Ook kunnnen ouderen in onze praktijk oefenen samen met anderen. Dit trainen kan in onze eigen oefenzalen of in de sportschool; altijd onder begeleiding van een of meerdere fysiotherapeuten.

geriatrie-fysiotherapie2