Wanneer met mijn kind naar de diëtist?

Voeding bij kinderen

Voeding bij kinderen

Wanneer met mijn kind naar de diëtist?

Iedere ouder wil zijn kind zien opgroeien tot een gezonde volwassene. Alleen is goed groeien niet altijd vanzelfsprekend wanneer er voedingsproblemen zijn. Zo kunnen er problemen zijn tijdens de zwangerschap, bij de borstvoeding of flesvoeding, kunnen baby’s afbuigen van hun groeicurve of kunnen er maag- darmproblemen en allergieën ontstaan. Ook zijn er steeds meer kinderen/jongeren te zwaar, of kinderen die niet willen eten, bijna niets lusten of te weinig groeien.

Loop je tegen een van deze zaken aan? Vraag ons dan om hulp, de diëtist kan jou en je kind hierbij helpen.

Behandeling

De diëtist kan je adviseren en begeleiden bij de volgende voedingsproblemen:

Vergoeding

Voor dieetadvies door een diëtist krijg je een vergoeding voor de eerste drie behandeluren per kalenderjaar uit de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico (let op: bij volwassenen wordt het verrekend met het eigen risico). In diverse aanvullende verzekeringen bieden zorgverzekeraars vergoeding voor meer consulten aan.

Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk.

Locaties

De diëtist van Praktijk de Wiel is werkzaam op al onze locaties. Je kan een afspraak inplannen bij de diëtist in Leerdam, Schoonrewoerd en Culemborg. Als het (door medische omstandigheden) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan kan de diëtist bij je thuis komen. Daarnaast is het altijd mogelijk het gesprek via een videoconsult te houden.

Vragen of afspraak maken?

Wil je meer weten of heb je een andere voedingsvraag? Neem dan contact op via 0345-641535 of  het contactformulier.

In onze praktijk hebben wij ook een leefstijlprogramma voor kinderen met overgewicht en obesitas. Wil je daar meer informatie over? Kijk dan op de pagina FysioFit&Food Junior.

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie