Wat is diëtetiek? Wanneer naar een diëtist?

Diëtist

Diëtist

Afspraak fysio

Wat doet een diëtist?

Wanneer je klachten of vragen heeft met betrekking tot voeding, kan onze diëtist helpen. Een goed voedingspatroon is heel persoonlijk en afhankelijk van leeftijd, lichaamssamenstelling, medicatiegebruik, beweegpatroon en eventuele klachten of ziektes. Een diëtist kijkt naar je eet- en drinkgewoontes. Op basis daarvan bespreken jullie samen welke veranderingen in het voedingspatroon haalbaar of nodig zijn en welke doelen haalbaar zijn.

Wanneer naar een diëtist?

Er zijn verschillende redenen om een diëtist te raadplegen. Dat kan zijn omdat je zelf graag iets wilt veranderen aan je eetgewoonten, of dat je wilt werken aan je gewicht of gezondheid. Misschien twijfel je aan de volwaardigheid van je eigen eetpatroon of dat van je kind. Ook voor vragen over voeding in het algemeen mag je bij een diëtist aankloppen.
Het kan ook zijn dat je op advies van een huisarts of specialist doorverwezen wordt naar een diëtist, omdat je een dieetadvies nodig hebt om gezondheidsredenen. Je kunt ook bij ons terecht voor dieetadviezen bij:

 

Iris den Biesen Diëtist bij Praktijk De Wiel
Iris den Biesen 
Diëtist bij Praktijk De Wiel

 

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak word je vraag/probleem besproken aan de hand van het, door jou vooraf ingevulde , intakeformulier en/of voedingsdagboek. Samen met jou wordt er een einddoel opgesteld. Vervolgens bekijken we wat er binnen de voeding aangepast/toegevoegd kan worden om dit doel te halen. Tot slot krijg je het voedingsadvies uitgewerkt en digitaal naar je toegestuurd zodat je het rustig nog eens na kunt lezen.

Behandelingen

Bij de volgende afspraken ga je steeds bekijken waar je tegen aanloopt, dat kan een feestje of etentje zijn. Ook wordt er met je besproken of de eerste doelen gehaald zijn. Steeds helpt de diëtist je om naar je einddoel toe te werken.

Afspraak maken diëtist, hoe werkt het ?

Je kunt een afspraak maken via het secretariaat van Praktijk de Wiel. Met de afspraakbevestiging krijg je ook een intakeformulier en een voedingsdagboek toegestuurd. Deze kun je ingevuld mee nemen naar de eerste afspraak of digitaal terugsturen. Door deze goede voorbereiding haal je meer uit de eerste afspraak.

Locaties

De diëtist van Praktijk de Wiel is werkzaam op al onze locaties. Je kan een afspraak inplannen bij de diëtist in Leerdam, Schoonrewoerd en Culemborg. Als het (door medische omstandigheden) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan kan de diëtist bij je thuis komen. Daarnaast is het altijd mogelijk het gesprek via een videoconsult te houden.

Toegankelijkheid

Je kan zowel met als zonder een verwijzing van een arts een afspraak bij de diëtist maken.

Vergoeding

Diëtetiek wordt 3 uur per jaar vergoed door jouw zorgverzekering uit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden extra diëtetiek. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen bij het bezoeken van een diëtist.

Samenwerking

Onze diëtist Iris den Biesen werkt samen met de fysiotherapeuten en ergotherapeuten van Praktijk de Wiel. Ook werken wij samen in programma’s voor kinderen en volwassenen met overgewicht met meerdere externe partijen, zoals scholen en andere instellingen

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie