CureTape – Praktijk de Wiel

CureTape

CureTape

Afspraak fysio

Wat is CureTape?

CureTape wordt in het Nederlands meestal aangeduid als “kinesiologische tape” of “kinesiotape.” Dit is een elastische therapeutische tape die wordt gebruikt voor de ondersteuning en behandeling van verschillende blessures en musculoskeletale aandoeningen. Kinesiologische tape wordt vaak toegepast door fysiotherapeuten, sportmasseurs en andere medische professionals om pijnverlichting, ondersteuning, en verbetering van de mobiliteit te bieden. Het is vernoemd naar de ontwikkelaar, Dr. Kenzo Kase, en heeft vergelijkbare toepassingen als CureTape.

 

CureTape, of kinesiologische tape, wordt vaak gebruikt vanwege de volgende voordelen:

  1. Pijnverlichting: CureTape kan helpen bij het verminderen van pijn in spieren en gewrichten. De tape kan de druk op pijnreceptoren verminderen, waardoor pijnklachten verminderen.
  2. Ondersteuning en stabiliteit: Het biedt ondersteuning en stabiliteit aan spieren en gewrichten zonder de bewegingsvrijheid te beperken. Dit is vooral nuttig bij sportblessures en tijdens revalidatie.
  3. Vermindering van zwelling: CureTape kan de zwelling verminderen door de huid lichtjes op te tillen, waardoor de afvoer van lymfevocht wordt bevorderd.
  4. Verbeterde doorbloeding: Door de tape op bepaalde manieren aan te brengen, kan de doorbloeding van spieren en weefsels worden verbeterd, wat kan bijdragen aan een sneller herstel.
  5. Verbetering van de houding: CureTape kan worden gebruikt om de juiste lichaamshouding te bevorderen door spieren te activeren en bewustwording te creëren.
  6. Verhoogde mobiliteit: De tape kan helpen bij het behouden of verbeteren van de mobiliteit, zelfs bij blessures, doordat het spieren en gewrichten ondersteunt.
  7. Niet-invasief en medicijnvrij: CureTape is een niet-invasieve benadering van pijnverlichting en revalidatie, wat betekent dat er geen medicijnen of ingrijpende procedures nodig zijn.
  8. Veelzijdigheid: CureTape kan worden toegepast voor uiteenlopende aandoeningen en klachten, van sportblessures tot chronische pijn.

 

Het succes van CureTape is afhankelijk van een juiste toepassing door getrainde professionals. Het is belangrijk om een professionele beoordeling te krijgen en de tape te laten aanbrengen door iemand met ervaring om de voordelen te maximaliseren.

 

Curetape Praktijk de Wiel

 

Tapen bij hooikoorts

Hooikoorts tape wordt bij Praktijk de Wiel succesvol toegepast. De tape op de rug zorgt er voor dat de klachten ten gevolge van hooikoorts milder worden of zelfs verdwijnen.
Het pollenseizoen loopt van ongeveer maart tot en met oktober, met meestal een piek in mei en juni als de grassen in bloei staan. Door grassen, bomen, planten en bloemen kunnen er allergische klachten ontstaan aan de luchtwegen en slijmvliezen. Dit komt door een reactie van het immuunsysteem na het inademen van stuifmeel.

Wat doet de tape bij hooikoorts

De tapetechniek is ontwikkeld door de Duitse fysiotherapeuten Ralph en Malte Gericke. De tape wordt op een speciaal deel van de rug geplakt. Deze ruggenwervels oftewel segmenten staan in verbinding met het parasympatische zenuwsysteem en specifiek het deel dat de bronchiën, longen en pleurae innerveert. Door dit deel te beïnvloeden met tape treedt er een minder heftig reactie op van het lichaam. Hierdoor kan je minder heftig reageren op de invloed van stuifmeel en pollen.

De resultaten die wij hebben ervaren

Tientallen hooikoortspatiënten welke aan het begin of tijdens het hooikoortsseizoen met deze tapetechniek in onze praktijk behandeld zijn, hebben minder tot geen last meer van de eerder genoemde symptomen. Het effect moet na het tapen na enkele dagen direct merkbaar zijn. Echter zijn er ook mensen die er geen baat bij hebben, er zijn geen nadelige effecten of bijwerkingen bekend.

Vergoeding

Om je in te laten tapen voor hooikoorts rekenen wij een reguliere behandeling fysiotherapie.

tape hooikoorts praktijk de wiel