Neurologische fysiotherapie – Praktijk de Wiel

Neurologische fysiotherapie

Neurologische fysiotherapie

Neurologische fysiotherapie

Neurologische fysiotherapie richt zich op het behandelen van mensen met neurologische aandoeningen, zoals beroertes (CVA), multiple sclerose (MS), Parkinson, hersenletsel, en andere neurologische aandoeningen. Het doel van neurologische fysiotherapie is het verbeteren van de motorische functies, het verminderen van spasticiteit, het vergroten van de mobiliteit en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven van de patiënt.

De therapie kan verschillende technieken en benaderingen omvatten, zoals specifieke oefeningen om de spierkracht en coördinatie te verbeteren, evenwichtstraining, gangtraining, en het aanleren van compensatiestrategieën om om te gaan met functionele beperkingen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van technieken zoals neurorevalidatie, waarbij de plasticiteit van het zenuwstelsel wordt benut om nieuwe verbindingen in de hersenen te creëren en verloren functies te herstellen of te compenseren.

Neurologische fysiotherapie wordt vaak afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden van de patiënt, en kan zowel in een klinische setting als op ambulante basis worden uitgevoerd. De behandeling kan ook multidisciplinair zijn, waarbij samenwerking met andere zorgverleners zoals neurologen, ergotherapeuten, logopedisten en neuropsychologen plaatsvindt om een ​​holistische benadering van de zorg te bieden.

 

Neurologische fysiotherapie Praktijk de Wiel