Revalideren na Corona virus bij Praktijk de Wiel

Revalidatie na Covid-19

Revalidatie na Covid-19

Revalidatieprogramma bij het herstel na Covid-19

 

Ons multidisciplinair team bestaat uit fysiotherapie, ergotherapie en diëtetiek.
Uit onderzoek blijkt dat patiënten veel lichamelijke klachten overhouden aan het virus die leiden tot beperking in het dagelijks functioneren en een verminderde kwaliteit van leven.
Denk aan longproblemen, vermoeidheid, verminderde spierkracht en conditie, onbedoeld gewichtsafname en ondervoeding.

Dit is wat ons team voor u kan betekenen:

Fysiotherapie

Iemand die een hele dag op bed rust, verliest dagelijks ongeveer 5% van zijn totale spiermassa en algemene conditie. Het is daarom van belang zo snel mogelijk weer te gaan starten met bewegen. Hierbij kan onze fysiotherapeut u helpen.

Ergotherapie

Als u veel spierkracht en conditie verloren hebt, kunt u moeite hebben om alle dagelijkse activiteiten weer uit te gaan voeren. Dit kan komen omdat u er geen energie voor hebt. Het kan zijn dat u het zelf moeilijk vindt om die energie weer op te bouwen. Hierbij  kan de ergotherapeut in ondersteunen.

Diëtetiek

Door het virus is de behoefte aan voedingsstoffen in het lichaam fors verhoogd. Dit betekend dat de voedingsinname daarop aangepast moet worden, anders ontstaat er een ongewenst gewichtsverlies. Dit kan leiden tot meer fysieke klachten. Daarnaast draagt dieetbehandeling bij het herstel bij, in combinatie met beweging, aan een gunstige lichaamssamenstelling, met name de opbouw van spiermassa.