Revalideren na Corona virus bij Praktijk de Wiel

Revalidatie na Covid-19

Revalidatie na Covid-19

Afspraak fysio

Revalidatieprogramma bij het herstel na Covid-19

Uit onderzoek blijkt dat patiënten veel lichamelijke klachten overhouden aan het virus, zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen, als voor mensen die thuis ziek zijn geweest. Beide groepen ervaren klachten die leiden tot beperking in het dagelijks functioneren en een verminderde kwaliteit van leven. Denk aan longproblemen, vermoeidheid, verminderde spierkracht en conditie, onbedoeld gewichtsafname en ondervoeding.

Wij hebben een multidisciplinair team opgezet die bestaat uit fysiotherapeuten, ergotherapeuten en een diëtist. Dit team heeft zich gespecialiseerd in de eerstelijns revalidatie van ex-coronapatiënten.

 

 

Dit is wat ons team voor je kan betekenen:

Fysiotherapie

Iemand die een hele dag op bed rust, verliest dagelijks ongeveer 5% van zijn totale spiermassa en algemene conditie. Het is daarom van belang zo snel mogelijk weer te gaan starten met bewegen. Hierbij kan onze fysiotherapeut je helpen.

Ergotherapie

Als je veel spierkracht en conditie verloren hebt, kun je moeite hebben om alle dagelijkse activiteiten weer uit te gaan voeren. Dit kan komen omdat je er geen energie voor hebt. Het kan zijn dat je het zelf moeilijk vindt om die energie weer op te bouwen. Hierbij  kan de ergotherapeut ondersteunen.

Diëtist

De diëtist richt zich op behoud, herstel en/of verbetering van de voedingstoestand en spiermassa rekening houdend met de individuele voeding gerelateerde problematiek.

Tijdens de ziekteperiode is de behoefte aan voedingsstoffen in het lichaam verhoogd. Hierop moet de voedingsinname aangepast worden, anders is de kans op onbedoeld gewichtsverlies groot. Dit kan leiden tot meer fysieke klachten. Tijdens het herstel zelf zien we juist ook de onbedoelde gewichtstoename, doordat men bijvoorbeeld minder kan bewegen dan gebruikelijk, of weinig energie heeft voor het bereiden van eten. Hierbij kijken we in de behandeling vooral naar de praktische adviezen voor gezonde voeding.

Vergoeding

Door de uitbreiding van het basispakket, kunnen ex-coronapatiënten met langdurige klachten (voor maximaal 6 maanden) gebruik maken van paramedische zorg. Namelijk:

Let op: De behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering, dit betekend dat het wel verkerend wordt met het eigen risico.

Wie komt in aanmerking voor de vergoeding?

Mensen met COVID-19 die tijdens hun herstel ernstige klachten of beperkingen ervaren kunnen in aanmerking komen voor de vergoeding van paramedische herstelzorg. Het is niet noodzakelijk dat iemand positief is getest op het coronavirus. Het is ook niet noodzakelijk dat iemand opgenomen is geweest in het ziekenhuis. De medisch specialist of huisarts stelt vast of er waarschijnlijk sprake is geweest van COVID-19 en geeft een verwijzing voor paramedische herstelzorg als hij vaststelt dat een patiënt deze zorg nodig heeft.

 

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie