Ondergewicht bij kinderen

Ondergewicht bij kinderen

Ondergewicht bij kinderen

Is mijn kind te licht?

Ondergewicht betekent dat het gewicht van je kind lager is dan gebruikelijk is bij een bepaalde lengte/leeftijd. Dit kan je berekenen met het berekenen van de BMI. Ondergewicht hoeft niet te betekenen dat je kind ondervoed is. Bij ondervoeding heeft je kind een tekort aan energie, eiwit en andere voedingsstoffen. Hierdoor kan je kind niet goed groeien en zich niet goed ontwikkelen.

Is het erg dat mijn kind ondergewicht heeft?

Ondergewicht hoeft niet altijd erg te zijn. Een kind kan altijd al een laag gewicht hebben gehad vergeleken met leeftijdsgenoten die ongeveer even lang zijn. Wanneer je kind goed groeit en genoeg energie heeft is er vaak niets aan de hand. Merk je dat je kind niet goed groeit, weinig energie heeft of afvalt, dan is het belangrijk om hulp te zoeken. Wanneer je wilt dat je kind wat aan komt dan kan je contact opnemen met ons. Wij helpen bij een lager gewicht, kleine eetlust of ongewenst gewichtsverlies. Samen met je kind kijken we naar voedingsmiddelen die hij of zij wel lust! Denken hierbij aan variaties en stellen samen stap voor stap een plan op. Is je kind ook een kritische eter? Samen gaan we aan de slag met meer leren lusten.

Locaties

De diëtist van Praktijk de Wiel is werkzaam op al onze locaties. Je kan een afspraak inplannen bij de diëtist in Leerdam, Schoonrewoerd en Culemborg. Als het (door medische omstandigheden) niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, dan kan de diëtist, na verwijzing van een arts, bij je thuis komen. Daarnaast is het altijd mogelijk het gesprek via een videoconsult te houden.

Vergoeding

Diëtetiek wordt 3 uur per jaar vergoed door jouw zorgverzekering uit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden extra diëtetiek. Kinderen tot 18 jaar hoeven geen eigen risico te betalen bij het bezoeken van een diëtist.

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie