Kan een fysio helpen bij bekkenbodem klachten? – Praktijk de Wiel

Kan een fysio helpen bij bekkenbodem klachten?

Kan een fysio helpen bij bekkenbodem klachten?

Bekkenbodemklachten zijn een veelvoorkomend probleem zowel bij mannen als bij vrouwen. De klachten lopen uiteen van pijn in de onderbuik, incontinentieklachten en verzakkingsklachten tot moeite hebben met simpelweg naar het toilet gaan (plassen en poepen). Veel mensen schamen zich voor deze problemen en zullen niet snel om hulp vragen. Toch zijn bekkenbodem problemen heel goed te behandelen. Vraag om hulp bij bijvoorbeeld de huisarts, een gynaecoloog of de bekkenbodem fysio. Deze laatste is ook werkzaam in onze praktijk en kan je laagdrempelig bellen.

Bekkenbodem klachten

Welke bekkenbodem klachten je kunt ervaren? De oorzaak van problemen in dit gebied hangen samen met te slappe of juist te strakke bekkenbodemspieren.

Zijn de spieren te slap dan heb je waarschijnlijk last van:

Bij te sterke / gespannen spieren heb je last van:

Meestal krijgen we vragen binnen over:

Bekkenbodem oefeningen (en aan elkaar)

Je kan zelf al heel veel doen met oefeningen voor de bekkenbodemspieren. Ons advies is wel om eerst met de bekkenbodem fysiotherapeut af te spreken voor begeleiding met deze oefeningen. Als je de oefeningen goed beheerst kan je deze natuurlijk altijd thuis zelf doen.

Bekkenbodem fysiotherapie

Een bekkenbodem fysiotherapeut kan helpen bij problematiek van de bekkenbodem en zo problemen verhelpen die je belemmeren in het dagelijks leven en/of het voorkomen van gênante situaties. Op onze pagina over bekkenbodemfysiotherapie lees je alles over de behandelingen, wat de fysio doet en vooral ook over de vergoedingen van de zorgverzekeraars. Handig!

Publicatiedatum: 07-07-2022


Terug naar overzicht