Wanneer met mijn kind naar de kinderdiëtist? – Praktijk de Wiel

Wanneer met mijn kind naar de kinderdiëtist?

Wanneer met mijn kind naar de kinderdiëtist?

Je wilt dat je kind gezond en goed opgroeit tot een gezonde volwassene. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Er zijn tegenwoordig veel kinderen met een voedingsprobleem. Soms ontstaat dit al tijdens de zwangerschap, bij de borst- of flesvoeding of op latere leeftijd. Kinderen kunnen dan last krijgen van voeding allergieën, maar ook te maken krijgen met overgewicht of ondergewicht. Een kinderdiëtist kan dan uitkomst bieden. Wanneer moet je met je kind naar de diëtist?

Kinderdiëtist

Voeding is een belangrijke basis voor het gezond opgroeien van je kind. Heb je twijfels? Neem dan laagdrempelig contact op met een kinderdiëtist. Wij raden het af om op eigen houtje te gaan experimenteren. Kinderen hebben namelijk alle voedingsstoffen nodig. Een dieet voor je kind is wat ons betreft NIET de oplossing. Wij helpen je met het groeien van je kind naar een gezond gewicht met behulp van passende voedingsadviezen. Bij twijfels of vragen, neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

Overgewicht bij kinderen

Helaas is overgewicht bij kinderen steeds vaker aan de orde. Gelukkig worden kinderen op school regelmatig gecontroleerd door een schoolarts en is lengte en gewicht goed te monitoren. Is je kind toch aan de zware kant of dreigt het die kant op te gaan, dan kan de kinderdiëtist helpen. Wij helpen niet alleen met voedingsadviezen, maar geven ook handvatten waar je als ouder zijnde op kan letten om te voorkomen dat je kind overgewicht krijgt of om overgewicht te verminderen.

Ondergewicht bij kinderen

Ondergewicht bij kinderen zien we ook nog regelmatig. Soms komt dit omdat kinderen in de groei zijn (snelle groei) en soms omdat er andere issues spelen zoals een voedingsallergie of andere redenen voor verminderde eetlust. Ondergewicht hoeft niet te betekenen dat je kind ondervoed is. Zeker niet! Zolang je kind voldoende eiwitten, energie en andere voedingsstoffen binnenkrijgt is er geen sprake van ondervoeding. Heeft je kind een laag gewicht ten opzicht van de leeftijd of lengte en heb je twijfels of vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag. Ook als je merkt dat je kind niet goed groeit, weinig energie heeft of afvalt kan je laagdrempelig contact met ons opnemen. Onze kinderdietist kijkt dan samen met je kind naar zijn of haar voedingspatroon en kan helpen een gezond gewicht te bereiken.

Publicatiedatum: 07-07-2022


Terug naar overzicht