Wat is handtherapie? Wanneer heb ik handtherapie nodig?

Wat is handtherapie?

Wat is handtherapie?

Wat is handfysiotherapie of handergotherapie?

Handfysiotherapie of handergotherapie is speciaal gericht op de revalidatie van letsels aan uw hand(en) en pols(en), maar ook voor iedereen die hun armen en handen niet (meer) kunnen gebruiken zoals ze wensen. Dit is kan zijn na een operatie. Het is gericht op het opheffen of verminderen van pijn, zwelling, stijfheid, tintelingen of krachtverlies zodat u uw hand(en) zo optimaal mogelijk tijdens de verschillende activiteiten kunt gebruiken. Het gaat daarbij om dat u uw zelfstandigheid terugkrijgt, dat u uw werk in huis of buitenshuis weer kunt doen, uw hobby kunt oppakken en/ of kunt gaan sporten. Bij de behandeling van uw klachten werken onze handfysiotherapeut Carien Schmidt-Pinkster en onze handergotherapeut Jesse Visser vaak samen aan uw herstel.

Wanneer handtherapie?

De letsels en aandoeningen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid kunnen op verschillende manieren zijn ontstaan door:

Behandeling van klachten bij handtherapie?

Onze handfysiotherapeut onderzoekt uw klachten en stelt samen met u een behandelplan op voor handtherapie. Lees hier verder wat de behandelingsmogelijkheden zijn.

 

handtherapie Praktijk de Wiel

Publicatiedatum: 03-03-2021


Terug naar overzicht