Extra vergoeding voor fysiotherapie, ergotherapie en diëtetiek voor ex-coronapatiënten.

Per 18 juli vergoeding uit basisverzekering voor ex-coronapatiënten

Per 18 juli vergoeding uit basisverzekering voor ex-coronapatiënten

De vergoeding voor fysiotherapie, ergotherapie en diëtetiek (dieetadvies) worden per 18 juli uitgebreid vanuit de basisverzekering. Dit heeft Tamara van Ark, de minister van Medische Zorg, op 16 juli bekend gemaakt.

Bij langdurige klachten, zoals:

Dit klachtenbeeld wordt gezien bij een groep patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest.

Wat wordt vergoed?

Door de uitbreiding van het basispakket kunnen ex-coronapatiënten met langdurige klachten zes maanden lang gebruik maken van paramedische zorg, namelijk:

De behandelingen worden verrekend met het eigen risico van de verzekerde.

Wie komt in aanmerking?

Alle ex-coronapatiënten die op de reguliere ziekenhuisafdeling hebben gelegen of thuis ernstig ziek zijn geweest, komen in aanmerking voor de ruimere dekking van de basisverzekering. Voor IC-patiënten is er een ander revalidatietraject, die overigens ook wordt gedekt door de ziektekostenpolis.

Let op: Er moet eerst een indicatie worden vastgesteld door een huisarts of een andere arts, zoals een longarts. De zorg is alleen bedoeld voor mensen die langdurig klachten ondervinden, zoals vermoeidheid of benauwdheid.

De extra paramedische zorg voor ex-covid-patiënten moet bovendien binnen een half jaar plaatsvinden. Dit kan eventueel verlengd worden op verwijzing van een medisch specialist.

 

Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen of maak hier direct een afspraak.

Lees op Zorgwijzer voor meer informatie over de vergoeding.

Publicatiedatum: 29-07-2020


« Terug naar het overzicht