Fysiotherapie baby's

Kinderfysiotherapie baby’s

Kinderfysiotherapie baby’s

Afspraak fysio

Fysiotherapie voor baby’s kan helpen als er bijvoorbeeld een vermoeden bestaat dat een baby motorische achterstand heeft, als een baby onrustig blijft, als een baby last heeft van darmkrampjes, veel huilt of als een baby bijvoorbeeld een afgeplat hoofdje door een voorkeurshouding heeft. Schakel bij deze zaken een kinderfysiotherapeut in. Die kan helpen.

Fysiotherapie voor voorkeurshouding bij baby

Heeft uw baby een voorkeurshouding dan kijkt onze kinderfysiotherapeut eerst of er een mogelijke oorzaak voor aan te wijzen is. Vervolgens gaan we samen aan de slag en krijgt u adviezen en tips hoe u zelf ervoor kan zorgen dat de baby op de andere kant van het hoofd gaat liggen en van positie wisselt.

Hoe ontstaat een voorkeurshouding?

De oorzaak of reden van een voorkeurshouding bij baby’s is niet echt bekend. We zien het vaker bij baby’s die te vroeg geboren zijn of kinderen die in stuitligging lagen.

Voorkeurshouding baby gevolgen?

Blijft uw baby langer in de voorkeurshouding liggen, dan kan het zo zijn dat het gezicht ongelijk gaat groeien of dat bijvoorbeeld de schedel hoger wordt omdat de achterkant omhoog wordt geduwd. Heeft u twijfels of maakt u zich zorgen? Bel ons dan voor een afspraak. Onze kinderfysio kan dan in ieder geval even kijken en indien nodig tips en adviezen geven.

Kinderfysiotherapie bij baby’s. Wanneer is dit noodzakelijk?

We hebben het al gehad over de voorkeurshouding. Andere redenen voor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut zijn bijv. als uw kind blijft huilen, bij overstrekken of andere lichamelijke uitingen waarbij u zich zorgen maakt.

Kindvriendelijke omgeving locaties

In al onze praktijken (Culemborg, Schoonrewoerd en Leerdam) beschikken we over ruime kindvriendelijke oefenzalen die goed uitgerust zijn. We maken daar gebruik van oefenmaterialen om zowel baby’s als ouders te helpen met bewegen en ongemakken of andere lichamelijke klachten te verhelpen zodat het bewegen makkelijker zal verlopen.

Vergoeding fysiotherapie baby’s

Kinderfysiotherapie voor baby’s wordt vergoed door uw zorgverzekering uit de basisverzekering. Er is geen eigen risico voor kinderen. Komt uw kind zonder verwijzing van een arts dan worden er maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basis verzekering. Heeft uw baby een verwijzing van een arts dan worden de behandelingen kinderfysiotherapie onbeperkt vergoed. Ook zijn er veel aanvullende verzekeringen waaruit kinderfysiotherapie extra wordt vergoed.

Onze kinderfysiotherapeuten

Vragen over kinderfysio voor oudere kinderen?

Onze kinderfysiotherapeuten helpen niet alleen baby’s, maar alle kinderen die bijvoorbeeld problemen hebben met bewegen, bepaalde motorische handelingen of andere haperingen in het bewegingsapparaat. Heeft u vragen over eventueel fysio behandelingen voor uw kind? Maak dan een afspraak. Bij een intake kijken we samen of kinderfysiotherapie voor uw kind de juiste therapie is en stellen we eventueel een behandelingsplan met u op.

 


U kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of uw klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen u graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie