Fysiotherapie baby's

Kinderfysiotherapie baby’s

Kinderfysiotherapie baby’s

Afspraak fysio

Fysiotherapie voor baby’s kan helpen als er bijvoorbeeld een vermoeden bestaat dat een baby motorische achterstand heeft, als een baby onrustig blijft, als een baby last heeft van darmkrampjes, veel huilt of als een baby bijvoorbeeld een afgeplat hoofdje door een voorkeurshouding heeft. Schakel bij deze zaken een kinderfysiotherapeut in. Die kan helpen.

Fysiotherapie voor voorkeurshouding bij baby

Heeft je baby een voorkeurshouding dan kijkt onze kinderfysiotherapeut eerst of er een mogelijke oorzaak voor aan te wijzen is. Vervolgens gaan we samen aan de slag en krijg je adviezen en tips hoe je er zelf voor kan zorgen dat de baby op de andere kant van het hoofd gaat liggen en van positie wisselt.

Hoe ontstaat een voorkeurshouding?

De oorzaak of reden van een voorkeurshouding bij baby’s is niet echt bekend. We zien het vaker bij baby’s die te vroeg geboren zijn of kinderen die in stuitligging lagen.

Voorkeurshouding baby gevolgen?

Blijft je baby langer in de voorkeurshouding liggen, dan kan het zo zijn dat het gezicht ongelijk gaat groeien of dat bijvoorbeeld de schedel hoger wordt omdat de achterkant omhoog wordt geduwd. Heb je twijfels of maak je je zorgen? Bel ons dan voor een afspraak. Onze kinderfysio kan dan in ieder geval even kijken en indien nodig tips en adviezen geven.

Slaapproblemen

Makkelijk in slaap vallen en een nacht doorslapen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Soms kan je daar wat extra hulp bij gebruiken. Want weten hoe slaap precies werkt is lastig. Laat staan om er voor te zorgen dat je kind beter (gaat) slapen. De kinderfysiotherapeuten in ons praktijk kunnen er bij helpen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om uit te zoeken waar het probleem ligt en kunnen u daarover adviseren.

Kinderfysiotherapie bij baby’s. Wanneer is dit noodzakelijk?

We hebben het al gehad over de voorkeurshouding. Andere redenen voor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut zijn bijv. als uw kind blijft huilen, bij overstrekken of andere lichamelijke uitingen waarbij je je zorgen maakt.

Kindvriendelijke omgeving locaties

In al onze praktijken (Culemborg, Schoonrewoerd en Leerdam) beschikken we over ruime kindvriendelijke oefenzalen die goed uitgerust zijn. We maken daar gebruik van oefenmaterialen om zowel baby’s als ouders te helpen met bewegen en ongemakken of andere lichamelijke klachten te verhelpen zodat het bewegen makkelijker zal verlopen.

Vergoeding fysiotherapie baby’s

Kinderfysiotherapie voor baby’s wordt vergoed (door de zorgverzekering) uit de basisverzekering. Er is geen eigen risico voor kinderen. Kom je zonder verwijzing voor je kind dan worden maximaal 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Heeft je baby een verwijzing van een arts dan worden de behandelingen kinderfysiotherapie onbeperkt vergoed. Ook zijn er veel aanvullende verzekeringen waaruit kinderfysiotherapie extra wordt vergoed.

Onze kinderfysiotherapeuten

Vragen over kinderfysio voor oudere kinderen?

Onze kinderfysiotherapeuten helpen niet alleen baby’s, maar alle kinderen die bijvoorbeeld problemen hebben met bewegen, bepaalde motorische handelingen of andere haperingen in het bewegingsapparaat. Heb je vragen over eventueel fysio behandelingen voor je kind? Maak dan een afspraak. Bij een intake kijken we samen of kinderfysiotherapie voor een kind de juiste therapie is en stellen we eventueel een behandelingsplan op.

 


Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of de klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie