Waarom ergotherapie bij Parkinson?

Parkinson

Parkinson

Afspraak fysio

Waarom ergotherapie bij Parkinson?

Bij de ziekte van Parkinson kun je in toenemende mate hinder gaan ondervinden bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Denk aan: problemen met het opstaan uit en draaien in bed, uitvoeren van hobby’s en het bereiden van een maaltijd. Ergotherapie leert je om ondanks deze klachten, toch je zelfstandigheid te behouden en/of te optimaliseren.

Wat kan de ergotherapeut voor je betekenen?

De ergotherapeut kijkt samen met jou (en je naaste) naar mogelijkheden om problemen bij dagelijkse activiteiten verminderen. Het uitgangspunt daarbij is beter gebruikmaken van de mogelijkheden die er wél zijn. Daarnaast kan de ergotherapeut je adviseren over mogelijke aanpassingen in huis en/of welke hulpmiddelen  handig zouden zijn. De ergotherapeut kan je helpen bij de aanvraag van hulpmiddelen. Vervolgens kan de ergo je helpen door te oefenen bij het gebruik van deze hulpmiddelen.

Tijdens de ergotherapeutische behandeling kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

Vergoeding

Jesse Visser, een van onze ergotherapeuten, is aangesloten bij het ParkinsonNet. Een netwerkwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson.

Voor behandeling van een ergotherapeut heb je recht op 10 behandeluren vanuit de basisverzekering. Dit wordt verrekend met het eigen risico. Vanuit enkele aanvullende verzekeringen kunnen nog extra behandeluren vergoed worden. Controleer dit bij de eigen verzekering.

Je hebt geen verwijzing nodig voor de behandeling.

 


 

Je kunt in onze praktijk terecht voor allerlei problemen; of het nu om bewegingsproblemen bij kinderen of om klachten bij volwassenen gaat. Het maakt niet uit of deze klachten of problemen zijn ontstaan tijdens het werk, het sporten, een ongeluk of ziekte. Wij helpen je graag.

Onze specialisaties:

Algemene fysiotherapie Bedrijfsfysiotherapie Oncologiefysiotherapie
Bekkenbodem fysiotherapie Etalagebenen (chronisch ZorgNet) Overgewicht
Dry needling Ergotherapie Parkinsonnet
Geriatrie fysiotherapie Handtherapie Sportfysiotherapie
Kinderergotherapie Kinderfysiotherapie Diëtist
Manuele therapie Therapeutisch Elastische Kousen Oedeemfysiotherapie